Bliv frivillig

Vi søger engagerede og entusiastiske personer med en vis portion tålmodighed, tolerance og livserfaring og med evnen til at sætte sig ind i andre menneskers forhold og hjælpe dem som menneske til menneske eller som en god nabo. Det er en fordel, hvis et ægtepar eller måske en hel familie engagerer sig i dette arbejde, men naturligvis ikke et krav.

Du vil blive kontaktperson for en ny flygtning eller flygtningefamilie i Egedal kommune. Arbejdet består i at mødes jævnligt med flygtningen for det meste hjemme hos ham/hende selv. Når I mødes, vil du efter behov kunne hjælpe med at finde sig til rette i det danske samfund (f.eks. købe ind, udfylde skemaer, læse breve fra det offentlige). I vil først og fremmest skulle tale dansk sammen og flygtningens evne til at tale dansk vil forbedres i takt med at I mødes og taler sammen.

Arbejdet er frivilligt, ulønnet arbejde.

Du bliver grundigt orienteret og introduceret, før du bliver kastet ud i projektet og hvis du vil, kan du arbejde sammen med en af vores andre frivillige.

Du vil blive medlem af foreningen Egedal Flygtningenetværk. Kontingent 100 kr. årligt.

Foreningens medlemmer mødes jævnligt for at støtte hinanden og for at koordinere arbejdet. Desuden er alle medlemmer velkommen til at deltage i foreningens møder med Egedal Kommunes sagsbehandlere på flygtningeområdet. Disse møder holdes ca. 4 gange om året.

Foreningen Egedal Flygtningenetværk har eksisteret siden 2007 og er en del af Dansk Flygtningehjælp. Der indhentes børneattest på alle medlemmer.

Er du interesseret? Kontakt venligst Birgitte Knak Nielsen birgitte@knak-nielsen.dk